HEALTHIA D-Mannose 500mg

healthia-d-mannose-500mg

Νέο προϊόν

Η D mannose ή αλλιώς μαννόζη προστατεύει το ουροποιητικό μας σύστημα. Είναι ένα απλό σάκχαρο που αποτρέπει την πρόκληση ουρολοίμωξης ή κυστίτιδας από βακτήρια όπως το E. Coli.

Αποτρέπει την προσκόλληση βακτηρίων ή άλλων παθογόνων μικροοργανισμών στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης ενώ δεν έχει παρενέργειες.

Περισσότερες λεπτομέρειες

29,50 €

 
Πληροφορίες προϊόντος

Η μαννόζη ή αλλιώς mannose είναι ένας απλός υδατάνθρακας που τον συναντάμε στα φρούτα σε μικρές ποσότητες.

Παράγεται ακόμη φυσικά από τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά σε μικρές ποσότητες.
Ο συγκεκριμένος πολυσακχαρίτης απορροφάται ελάχιστα οργανισμό καθώς δεν μεταβολίζεται σε γλυκογόνο. Έτσι δεν αποθηκεύεται και από το σώμα.

Η μαννόζη απορροφάται σε λιγότερο σε λιγότερο από 30 λεπτά στα περιφερειακά όργανα. Στη συνέχεια περνάει από το ουροποιητικό σύστημα από όπου και αποβάλλεται.

Έχει βρεθεί πως η μαννόζη έχει προστατευτική δράση για το ουροποιητικό σύστημα απέναντι σε λοιμώξεις αλλά και χρόνιες φλεγμονές (ουρολοίμωξη, κυστίτιδα) από κολοβακτηρίδια όπως το E. Coli.

Το E. Coli είναι η βασική αιτία περίπου για το 90% των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.  Τα κολοβακτηρίδια έχουν την τάση να προσκολλούνται στα εσωτερικά τοιχώματα της ουροδόχου κύστης (επιθήλιο). Κατόπιν πολλαπλασιάζονται και προκαλούν ουρολοίμωξη ή κυστίτιδα. 

Η D-Mannose περνά μέσα από τα νεφρά και τον ουρητήρα. Προσκολλάται στις λεκτίνες οι οποίες βρίσκονται στα κυτταρικά τοιχώματα των κολοβακτηρίων.

Δημιουργείται έτσι μια προστατευτική μεμβράνη η οποία αποτρέπει την προσκόλληση των κολοβακτηριδίων και των άλλων παθογόνων μικροοργανισμών στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης όπου βρίσκονται τα επιθηλιακά κύτταρα,

Η μαννόζη έχει διαφορετική δράση από τα αντιβιοτικά. Δεν σκοτώνει τα κολοβακτηρίδια τα οποία προκαλούν ουρολοίμωξη. Βοηθά στη φυσιολογική απομάκρυνσή τους.

Τα κολοβακτηρίδια αποβάλλονται με τα ούρα. Κατ' επέκταση η μαννόζη αποτρέπει τη δημιουργία τοπικής φλεγμονής ενώ παράλληλα μειώνονται τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Το συμπλήρωμα διατροφής D - mannose της Healthia συμβάλλει στην προστασία και στην καλή υγεία του ουροποιητικού συστήματος. 

  • δρα άμεσα (εντός 24ων ωρών) ανακουφίζοντας από τα δυσάρεστα συμπτώματα της ουρολοίμωξης- μπορεί να ληφθεί και από παιδιά ή και εγκύους κατόπιν σύμφωνης γνώμης του θεράποντα γιατρού
  • δεν έχει γνωστές παρενέργειες 
  • είναι κατάλληλο για διαβητικούς (δεν επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος). Υπό τη σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντος γιατρού.
  • μπορεί να λαμβάνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα
  • είναι έως και 10 φορές πιο αποτελεσματική σε σχέση με ίση ποσότητα σκόνης κράνμπερι (cranberry) στην απομάκρυνση των κολοβακτηριδίων E. Coli 

Τα παραπάνω πληροφορίες βασίζονται σε αποτελέσματα ερευνών και δεν αποτελούν γνωμοδότηση του ESFA.

Κάθε κάψουλα περιλαμβάνει:

D-Mannose 500mg

Άλλα συστατικά:

D-Mannose, Κέλυφος φυτοκάψουλας: Hydroxypropyl Methylcellulose, Magnesium Stearate.

Οδηγίες Χρήσεως:

Ως συμπλήρωμα διατροφής λαμβάνετε 3 κάψουλες, 1 εώς 3 φορές την ημέρα με ένα ποτήρι νερό ή χυμό μούρων όπως cranberry, χωρίς ζάχαρη.

Πληροφορίες αλλεργιών:

Το συγκεκριμένο σκεύασμα παρασκευάζεται σε εγκαταστάσεις που χειρίζονται υλικά όπως σπόροι και καρποί, σόγια, γάλα, αυγό, δημητριακά, σινάπι, ψάρια και άλλα αλλεργιογόνα υλικά.

Προφυλάξεις - αντενδείξεις:

Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερησία δόση.
Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση από άτομα κάτω των 18 καθώς και από έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες.
Κρατήστε το μακριά από παιδιά.
Μην το καταναλώσετε αν το εσωτερικό αυτοκόλλητο ασφαλείας λείπει.
Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας. Δε πρέπει να χρησιμοποιείτε τα συμπληρώματα διατροφής ως υποκατάστατα μιας ισορροπημένης διατροφής. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

8 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

QR code

Top